Importance of nutritional education to promote healthy eating policies
PDF (Español (España))

Keywords

Food and Nutrition Education
Colombia
Nutrition Programs and Policies

How to Cite

Mesa, J. C. (2023). Importance of nutritional education to promote healthy eating policies. Salud UIS, 55. https://doi.org/10.18273/saluduis.55.e:23079

Abstract

El pasado 1 de noviembre entraron en vigencia los impuestos saludables a productos ultraprocesados. Es una apuesta del gobierno de Gustavo Petro que ha sido catalogada como la más “ambiciosa” de la región por algunos expertos en salud pública. Estos impuestos, en este caso, tendrán doble función: 1) recaudar dinero que podría ser inyectado al sector salud y 2) mejorar los hábitos alimentarios de los colombianos al desestimular la compra y consumo de ultraprocesados. Ciertamente, y según ha explicado el propio presidente, la función principal de estos impuestos sería la segunda, que es la de contribuir a la salud de la población. Sin embargo, y aunque como nutricionista aplaudo de pie la medida, hay algo que no se ha contemplado hasta ahora y que podría reducir el impacto de los impuestos. Me refiero puntualmente al componente educativo. Y es un tema que hay que poner sobre la mesa, porque pasamos de ser un país sin políticas enfocadas a una alimentación saludable, a tener etiquetado octagonal de advertencias e impuestos saludables.

https://doi.org/10.18273/saluduis.55.e:23079
PDF (Español (España))

References

Acton RB, Jones AC, Kirkpatrick SI, Roberto CA, Hammond D. Taxes and front-of-package labels improve the healthiness of beverage and snack purchases: a randomized experimental marketplace. Int J Behav Nutr Phys Act. 2019; 16(1): 46. doi: https://doi.org/10.1186/s12966-019-0799-0

Bombak AE, Colotti TE, Raji D, Riediger ND. Exploring attitudes toward taxation of sugar-sweetened beverages in rural Michigan. J Health Popul Nutr. 2021; 40(1): 36. doi: https://doi.org/10.1186/s41043-021-00259-6

Vilar-Compte, M. Using sugar-sweetened beverage taxes and advertising regulations to combat obesity in Mexico. Global delivery initiative. Washington D. C: World Bank Group; 2018. 22 p. Available at: https://www.effectivecooperation.org/system/files/2021-06/GDI%20Case% 20Stud%20Combatting%20Obesity%20in%20Mexico.pdf

Resolución 2492 de 2022. Ministerio de Salud y Protección Social de Colombia. "Por la cual se modifican los artículos 2, 3, 16, 25, 32,,37 y 40 de la Resolución 810 de 2021 que establece el reglamento técnico sobre los requisitos de etiquetado nutricional y frontal que deben cumplir los alimentos envasados y empacados para consumo humano". Diario Oficial No. 52248 del 14 de diciembre de 2022. https://www.minsalud.gov.co/Normatividad_Nuevo/Resoluci%C3%B3n%20No.%202492de%202022.pdf.

French SA, Tangney CC, Crane MM, Wang Y. Nutrition quality of food purchases varies by household income: the SHoPPER study. BMC Public Health. 2019; 19(231). doi: https://doi.org/10.1186/s12889-019-6546-2

Quiroga-Padilla PJ, Gaete PV, Nieves-Barreto LD, Montaño A, Betancourt EC, Mendivil CO. Social inequalities shape diet composition among urban Colombians: The Colombian Nutritional Profiles cross-sectional study. Public Health Nutr. 2021; 25(10): 1-30. doi: https://doi.org/10.1017/S1368980021004778

Mora-Plazas M, Aida Higgins IC, Gomez LF, Hall M, Parra MF, Bercholz M, et al. Impact of nutrient warning labels on choice of ultra-processed food and drinks high in sugar, sodium, and saturated fat in Colombia: A randomized controlled trial. PloS one. 2022; 17(2). https://doi.org/10.1371/journal.pone.0263324

Taillie LS, Reyes M, Colchero MA, Popkin B, Corvalán C. An evaluation of Chile’s Law of Food Labeling and Advertising on sugar-sweetened beverage purchases from 2015 to 2017: A before-and-after study. PLoS Med. 2020; 17(2). doi: https://doi.org/10.1371/journal.pmed.1003015

Reyes M, Garmendia ML, Olivares S, Aqueveque C, Zacarías I, Corvalán C. Development of the Chilean frontof-package food warning label. BMC Public Health. 2019; 906(19). https://doi.org/10.1186/s12889-019-7118-1

Andreyeva T, Marple K, Marinello S, Moore TE, Powell LM. Outcomes following taxation of sugarsweetened beverages: A systematic review and meta-analysis. JAMA Netw Open. 2022; 5(6). doi: 10.1001/jamanetworkopen.2022.15276

Paraje G, Montes de Oca D, Wlasiuk JM, Canales M, Popkin BM. Front-of-pack labeling in Chile: Effects on employment, real wages, and firms’ profits after three years of its implementation. Nutrients. 2022; 14(2): 295. doi: https://doi.org/10.3390/nu14020295

Duke JC, Woodlea R, Arnold KY, MacMonegle AJ, Nonnemaker JM, Porter, L. Effect of a statewide media campaign on smoking cessation among Florida adults. Prev Chronic Dis. 2020; 17: 190271. doi: http://dx.doi.org/10.5888/pcd17.190271

Altman EA, Madsen KA, Schmidt LA. Missed Opportunities: The need to promote public knowledge and awareness of sugar-sweetened beverage taxes. Int J Environ Res Public Health. 2021; 18(9), 4607. doi: http://dx.doi.org/10.3390/ijerph18094607

Vanderlee L, Adams J, Kirkpatrick SI, Pedraza LS, Sacks G, White CM, et al. Perceived cost of sugar-sweetened beverages, tax awareness, and changes in beverage purchasing: A cross-country comparison. Int J Behav Nutr Phys Act. 2022; 19(1): 38. doi: https://doi.org/10.1186/s12966-022-01277-1

Roberto CA, Ng SW, Ganderats-Fuentes M, Hammond D, Barquera S, Jauregui A, et al. The Influence of frontof-package nutrition labeling on consumer behavior and product reformulation. Ann Rev Nutr. 2021; 41: 529-550. doi: https://doi.org/10.1146/annurev-nutr-111120-094932

Creative Commons License

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

Downloads

Download data is not yet available.